Drømmeklassen - bog

På vej til drømmeklassen - en konkret proces til

forbedring af klassens læringsfællesskab

- af Heidi Honig Spring

Frydenlund, 2016


Klik på bogen for at komme til forlagets hjemmesideEn praktisk guide til alle, der vil mobning, uro og mistrivsel i klassen til livs. Bogen beskriver en procesaften, der invol­verer både lærere, pædagoger, forældre og elever.


Bogen viser, hvordan de voksne i og omkring klassen – i samarbejde med elever og forældre – kan skabe positive forandringer og sammen opbygge et inkluderende læringsfællesskab, der samtidig styrker klassens trivsel. Omdrejningspunktet er procesaftenen ’På vej til drømmeklassen’. Den understøttes af fyldige beskrivelser af de pædagogiske og praktiske forberedelser før samt opfølgning og implementering efter denne aften.


Bogen henvender sig direkte til lærere og pædagoger på mellemtrinnet og i udskolingen, og den indeholder kopiark og øvelser – lige til at tage med ud i klassen. Bogens PowerPoint-slides og kopi­ark kan også downloades fra forlagets hjemmeside.Anmeldercitater:

»Bogen giver en dejlig, konkret og gennemtænkt guidning gennem en svær og konfliktfyldt proces, hvilket hjælper med at forebygge konflikterne og i stedet få skabt et fællesskab for alle parter omkring klassen. […] Denne udgivelse er et godt værktøj til grundskolernes pædagogiske personale«.

Bibliotekernes lektørudtalelse


----------


»Har du en klasse hvor der er problemer, mobning, negativ stemning "you name it", og det er vi et par stykker, der har, så er det bogen du skal have fat i og læse, gerne læse sammen med dit team. Her er der en grydeklar opskrift på hvordan du kan bære dig ad. Bogen er absolut en brugsbog  […] Bogen hører naturligvis hjemme på skolens lærerbibliotek«.

Karakteren 12 i AKTbladet

ids@demolink.org

1-800-000-0000